Devatero přikázaní pro všechny členské země EU, čtvero dalších pro Českou republiku - Klvačová, Eva
Zmeny v ekonomike ČR za obdobie od podania prihlášky k vstupu do EÚ. Stručná charakteristika ekonomických ukazovateľov. Plnenie Lisabonskej stratégie a reformné priority. Konvergencia inštitucionálneho rámca platného v ČR k inštitucionálnemu rámcu platnému v EÚ.