Selected aspects of development of the information society in the enlargement process of the European Union - Hennyeyová, Klára
Informačná spoločnosť reprezentuje zmeny v živote, spojené s obrovskými možnosťami pre všetkých ľudí. Plnenie programu eEurope je úspešné v oblasti zvyšovania pripojenia na Internet, čo pomáha budovať rámec pre rozvoj elektronickej komunikácie a elektronického obchodovania. Iniciatíva eEurope má úlohu aj v procese rozširovania Európskej únie. Slovensko a ostatné kandidátske krajiny sa zapojili do realizácie programu eEurope+ na podporu aktivít spojených s využívaním IKT. eEurope 2005 si stanovuje dosiahnutie ambiciózneho cieľa - "Informačná spoločnosť pre všetkých". To znamená nielen prekonanie geografických a sociálnych rozdielov, ale tiež zabezpečenie digitálnej spoločnosti.