Globálna ekonomika: Kam tečie kapitál z bohatých krajín? - Baláž, Vladimír
Vplyv globalizácie ekonomického života na na objem kapitálových tokov v rozvinutých i rozvojových krajinách. Historický prehľad. Vznik prvej globálnej ekonomiky a prvá éra globalizácie. Brettonwoodsky systém a jeho krach. Objem investovania zahraničného kapitálu v rokoch 1870 až 2000. Objem investovaného zahraničného kapitálu v rôznych typoch krajín v rokoch 1913 a 1997.