Dvojité platby skončili - Hinková-Dibarborová, Andrea
Význam zákona č. 443/2004 Z.z., ktorý podporuje implementáciu zákona č. 529/2002 Z.z. Spoločnosť ENVI - PAK, a.s. (2003) a jej licencia na používanie označenia zelený bod pre celé Slovensko. Spoločnosti zapojené do ENVI - PAK nepriamo zabezpečujú spätný odber a využívanie odpadov z obalov tým, že finančne prispievajú na náklady spojené so separáciou odpadov. Zásada - koľko vyseparuješ, toľko dostaneš.