Globalizácia a zvyšovanie konkurencieschopnosti malých a stredných podnikov - Nízka, Helena
Globalizácia - celosvetové rozšírenie trhových vzťahov a odbúranie bariér vstupu na trhy = príležitosti i riziká. Čo je a čo nie je globalizácia. Príležitosti a riziká globalizácie pre MSP. Príležitosti na strane dopytu. Mysli globálne, konaj lokálne. Riziká na strane ponuky, riziká na strane dopytu. Návrhy na zvýšenie konkurencieschopnosti MSP - konkurenčné stratégie - stratégia koncentrácie a špecializácie /stratégia pre trhových štrbinárov/. Regionálna kooperácia v internetovom marketingu. Corporate Identity. Nevyhnutnosť firmy stále sa zaoberať zmenami vo svojom marketingovom prostredí, využívať zmeny v elektronickom marketingu, stratiť obavy pred svetovými trhmi a využívať nové príležitosti pre svoju firmu, reagovať rýchlo.