Utváření inflačních očekávání v české ekonomice - Mandel, Martin
Vplyv centrálnej banky na utváranie inflačných očakávaní trhových subjektov je kľúčovou súčasťou transmisného mechanizmu menovej politiky založenej na cieľovaní inflácie. Ekonomická teória postupne formulovala niekoľko hypotéz, ako sa očakávania trhových subjektov môžu utvárať. Adaptívna zložka a inflačné očakávania. Analýza utvárania inflačných očakávaní na českom trhu. Spôsob utvárania inflačných očakávaní. Inflačné očakávania finančného trhu. Úspešnosť nepodmienených prognóz.