Měnová politika v zemích visegrádské čtyřky - Pikora, Vladimír
Zhodné črty menovej politiky v krajinách strednej Európy. Koncom 90. rokoch dochádza k postupnému opusteniu pevných kurzov a prichádza k cieľovaniu inflácie. Jedinou krajinou, ktorá má určitú podobu pevného kurzu je Maďarsko. Charakteristika menovej politiky v jednotlivých krajinách visegrádskej štvorky v Českej republike, Poľsku, Maďarsku a Slovensku. Predpokladaný vstup do Európskej menovej únie a prijatie spoločnej meny euro.