Stárnutí populace - problém nejen demografický
Rast vekovej skupiny starých ľudí vo svete sa stáva demografickým trendom tohto storočia. Starnutie obyvateľstva ako globálny problém. Náklady a riziká starnutia. Nevyhnutnosť reforiem. Predlžovanie aktívneho veku. Navrhované zmeny v dôchodkových systémoch. Rozdelenie rizika. Súkromné úspory na dôchodkových účtoch dôležitým zdrojom príjmov. Riešenie problému starnutia obyvateľstva ako dôležitá úloha vlád vyspelých krajín.