Šport, značky a paraziti ? - Janček, Vladimír
Okrem oficiálnych sponzorov jednotlivých športových odvetví a reprezentácií existuje aj komunikácia firiem, ktorá nemá s podporou športu nič spoločné. Samotný šport zostáva vo väčšine prípadov len v polohe štatistu, za ktorého zinkasujú peniaze reklamné agentúry, médiá a parazitujúce firmy. Športová symbolika a právo. Postih len za olympijskú symboliku.