Trendy v bankovním sektoru - Juřík, Pavel
Nové požiadavky centrálnych bánk a kapitálového dohľadu na zodpovednosť a transparentnosť riadenia firiem. Rastúca koncentrácia sektoru a konkurencia nebankových firiem. Potreba ďalších investícií do informačných technológií. Rast tlaku na efektívnosť bankovníctva. Úvahy či prijať outsourcing niektorých služieb mimo banky. Oblasť riadenia rizík - nový problém vedenia bánk. Prijatie opatrení: Basel II, Financial sefvices action plan, opatrenia proti praniu špinavých peňazí, medzinárodné účtovné štandardy IFRS. Zmeny v oblasti vzťahov s klientom. Riadenie procesov. Potreba mikromanažmentu. Business intelligence - informácie zameranie na profitabilitu klienta, kanálov a produktov.