Poľnohospodárstvo a trvalo udržateľný rozvoj - Stehlo, Pavol
Príspevok definuje pojmový rámec TUR, konfrontuje názory a stanoviská. Zaoberá sa analýzou environmentálnych dopadov transformácie, legislatívnych a inštitucionálnych nástrojov, politík a poľnohospodárskych systémov. Hodnotí kompatibilitu nástrojov a politík so Stratégiou štátnej environmentálnej politiky a Národnou stratégiou TUR SR. Charakterizuje základné dimenzie TUR, vzájomné vzťahy medzi poľnohospodárstvom a životným prostredím. Problémom zostáva hodnotenie trvalej udržateľnosti poľnohospodárstva, najmä z časového hľadiska.