Účtovanie menových opcií - Vajdová, Eleonóra
Podľa účtovných postupov v bankách sa opcie účtujú v účtovnej skupine 39 Opcie. Členenia podľa rôznych druhov opcií v účtovných skupinách si banka stanovuje podľa vlastných požiadaviek a potrieb. Menové opcie a ich dva základné druhy: 1. kúpne opcie (call), 2. predajné opcie (put). Príklady účtovania menových kúpnych opcií a predajnej opcie v bankách.