Mobility management k riešeniu ekologickej problematiky dopravy v mestách a regiónoch - Schmeidler, K.
Doprava a sociálne zmeny v spoločnosti. Charta OECD (r.1960 ) vyzývajúca reprezentácie ekonomicky najvyspelejších krajín k podpore trvalo udržateľného ekonomického rastu. Udržateľnosť ekonomického rastu a environmentálne princípy. Mobility management v doprave a jeho nástroje. Mobility management na miestnej a regionálnej úrovni. Ekologické priority mobility managementu. Koncentrácia mobility managementu na užívateľské skupiny. Európske výskumné urbanistické projekty orientované na nemotorizovanú dopravu.