Analýza a predikcia konkurencieschopnosti slovenského cukrovarníckeho a mäsového priemyslu na základe metódy PAM - Matošková, Dagmar
Hodnotenie konkurencieschopnosti cukrovarníckeho a mäsového priemyslu a jej možný vývoj do roku 2013. Súčasťou analýzy sú aj ukazovatele nominálnej a efektívnej ochrany. Ani jeden zo sledovaných priemyslov nedosiahol v roku 2002 na medzinárodných trhoch komparatívne výhody. V mäsovom priemysle by sme mali konkurencieschopnosť dosahovať na domácich trhoch v 2005-2007, na zahraničných trhoch od roku 2010, v cukrovarníckom priemysle komparatívne výhody na medzinárodných trhoch by sme mohli dosahovať krátko po vstupe do EÚ.