Medziročný vývoj ekonomických výsledkov hospodárenia potravinárskeho priemyslu SR - Belešová, Svetlana
Posúdenie finančno-ekonomickej situácie ako podnikov potravinárskeho priemyslu, tak aj jeho jednotlivých výrobných odborov, odborov zmiešaného charakteru, vrátane výroby nápojov. Prispôsobovanie sa štandardom EÚ - posilnenie investičnej aktivity - zvýšenie obstaraných investícií. Pokles hospodárskeho výsledku v dôsledku rýchlejšieho poklesu výnosov ako nákladov, pri medziročnom zvýšení nakladovosti výnosov a zároveň poklese výroby. Z celkového počtu prevažovali ziskové podniky, ale medziročne sa zvýšil podiel stratových na úkor ziskových podnikov.