Európska únia smeruje k euro-štátu - Sotník, Alexander
Rozhovor s makroekonomickým analytikom Konzervatívneho inštitútu M.R. Štefánika Petrom Gondom. Jeho názor na výhodnosť, resp. nevýhodnosť Hospodárskej menovej únie ( EMU ). V diskusii uvádza nespochybniteľné prínosy, ale aj podľa neho závažnejšie systémové riziká súvisiace so zavedením jednotnej európskej meny v SR. Nedostatky vidí v ekonomickom a cenovom zaostávaní Slovenska za eurozónou, v nízkej pružnosti pracovnej sily, v upustení od domácej menovej politiky NBS v prospech centralizovanejšej menovej politiky Európskej centrálnej banky, v strate výmenného kurzu, v možnej harmonizácii daní .