Jaký je český sociální stát - Žižková, Jana
Genéza sociálneho štátu, jeho podstata a problémy fungovania. Klasifikácia sociálnych štátov. Charakteristika českého sociálneho štátu v súčasnosti a prognózy jeho vývoja. Porovnanie HDP, produktivity práce a výdavkov na sociálnu ochranu v ČR a vo vybraných krajinách.