Kydland a Prescott zmenili ekonómiu - Zverková, Soňa
Nobelovu cenu za ekonómiu 2004 získali nórsky ekonóm Finn E. Kydland a Američan Edward C. Prescott za teóriu ekonomických cyklov a politiky. Prínos k dynamickej makroekonómii. Vplyv na reformy centrálnych bánk a na menovú politiku. Základy nových modelov posudzovania ekonomických cyklov.