Dvojsečná zbraň - Pressburg, Adrian Peter
Veda a ekonomika v poľnohospodárstve. Zvyšovanie výkonnosti poľnohospodárskej produkcie novými metódami. Vplyv štátu na výrobu potravín a zohľadňovanie ekologických priorít. Expanzia biotechnológie a genetického inžinierstva. Pestovanie geneticky upravených plodín v Amerike vyvolávajúce prevažne negatívny postoj európskeho obyvateľstva. Opatrný postoj Európskej únie.