Novela Obchodného zákonníka s účinnosťou od 1. 10. 2004 - Vajdová, Iveta
Dňa 1. októbra 2004 nadobudla účinnosť novela Obchodného zákonníka, ktorá bola publikovaná v Zbierke zákonov SR pod č. 432/2004 Z.z. Novela odstraňuje niektoré nedostatky transponovaných smerníc Rady EÚ vykonaných zákonom č. 500/2001 Z.z., ktorý bol od účinnosti Obchodného zákonníka jeho najrozsiahlejšou novelou. Novela zároveň implementuje do slovenského právneho poriadku supraracionálne formy podnikateľských subjektov a v nadväznosti na uvedené novelizuje aj zákon č. 530/2003 Z.z. o obchodnom registri a o zmene a doplnení niektorých zákonov.