Klastre a ich úloha v rozvoji regiónu - Nemcová, Edita
Používanie pojmu klaster v spojitosti so zvyšovaním konkurencieschopnosti regiónov a aktivitami zameranými na odstraňovanie regionálnej diferenciácie. Pojem klaster (cluster) v ekonomickej teórii. Prednosti a nevýhody klastrov. Klasifikácia klastrov. Jednotlivé typy klastrov možno rozlíšiť na základe troch kritérií: podľa podnikov, ktoré sú v nich navzájom spojené, podľa ich vzájomných vzťahov, podľa hierarchie medzi nimi. Možnosti a obmedzujúce faktory klastrov.