Chudoba v obciach SR - Bartová, Ľubica
Prehlbovanie chudoby ako sprievodný jav transformácie krajín strednej a východnej Európy. Výskyt chudoby, hĺbka a závažnosť kvantifikujeme headcount indexom, indexom medzery chudoby a Foster-Greer-Thoerbeckovým indexom s využitím programu Svetovej banky Povcal. Najvyšší výskyt chudoby a jej hĺbka boli indikované v obciach do 500 obyvateľov, relatívne priaznivé ukazovatele chudoby boli v obciach nad 50 tisíc obyvateľov. Pri kvantifikácii chudoby v SR boli využité údaje Mikrocenzu /1997/ o priemernom čistom ročnom peňažnom príjme na osobu domácnosti.