IFRS 1 - prvé finančné výkazy zostavené podľa IFRS - Farkaš, Richard
Štandard IFSR bol vydaný preto, aby podnikom uľahčil prechod od nimi doteraz používaných národných právnych predpisov na IFSR a zároveň aby pomohol užívateľom finančných výkazov zostavených podľa IFSR porozumieť im. Ciele IFSR 1. IFSR z hľadiska slovenského zákona č. 431/2002 Z.z.o účtovníctve. Podniky, ktoré prvýkrát aplikujú IFRS - základné pravidlá.