Marketingový manažment v 21. storočí - Prno, Ignác
Potreba nových prístupov k problémom manažmentu a marketingu a k riadeniu sociálno-ekonomických systémov s použitím najnovších vedeckých poznatkov v oblasti synergetiky. Princíp ekvivalencie medzi informáciou a entropiou indukuje povahu vzrastajúcej a klesajúcej entropie vo firme a poukazuje na dôležitosť firemnej kultúry v procese poklesu jej entropie a zvyšovania jej rastu.