Zvyšování efektivnosti produkčního procesu - Heřman, Jan
Vyššia efektívnosť produkčného procesu sa dosahuje aplikáciou techník, ktoré sú známe ako just-in-time, TQM, kaizen, kanban, poka-yoke, príp. reengineering. Na zvyšovanie výkonnosti a účinnosti výrobného procesu sa používajú postupy známe pod MRP res. MRP II, automatizácia, opt A I. Príspevok sa venuje niektorým aspektom, ktoré sú dôležité pre vrcholový manažment firiem. 1. Produktivita procesu. 2. Metóda JIT. 3. Reengineering. 4. Systém MRP II (Material resource planning) pre plánovanie, organizáciu a riadenie výroby. 5. Systém OPT - filozofia plánovania a riadenie výroba vyvinutá v Izraeli. 6. Vyťažovacie riadenie - regulácia vstupov výrobných úloh do systému. 7. Teória obmedzenia - princíp DBR - riadenie s využitém princípov Drum Buffer Rope.