Slovenská spoločnosť v zrkadle výskumov verejnej mienky v rokoch 1948 - 1949 - Barnovský, Michal
Genéza Ústavu pre výskum verejnej mienky na Slovensku v rokoch 1948-49 a jeho analýza. Výsledky výskumov verejnej mienky v témach: Národná identita Slovákov, vzťah k maďarskej menšine a židovská otázka, Religiozita a cirkevná problematika a Postoje k socializmu, veľmociam, plánovaniu, industrializácii a kolektivizácii.