Měření a řízení výkonnosti podniku - Neumaierová, Inka
Priblíženie nových teoretických poznatkov a skúseností z praktických aplikácií uskutočňovaných v rámci grantu "Meranie a riadenie výkonnosti podnikov globálnej ekonomike". Výkonnosť podnikov je daná schopnosťou zhodnocovať kapitál vložený akcionármi (vlastníkmi). Aplikácie tórie riadenia hodnoty (shareholder value). V súčasnej dobe najkomplexnejší prístup k meraniu a riadeniu výkonnosti je nástroj balanced scorecard (BSC). Dynamické modelovanie BSC. Aplikácia nástrojov riadenia výkonnosti. Aplikácia modelu EFQM.