Nástroje analýzy a plánování v praxi českých podniků - Mikovcová, Hana
V centre pozornosti strategického plánovania je hľadanie, budovanie a udržovanie potenciálov úspechu, tzn. cieľovou veličinou je dlhodobá prosperita podniku, pre ktorú musí podnik vypracovať vhodnú stratégiu. Členenie plánovacieho procesu na tri základné fázy - analytická, koncepčná, implementačná a kontrolná. Charakteristika jednotlivých fáz plánovacieho procesu.