Tvorca úspešnej hospodárskej reformy - Polakovič, Ivan
Životopis a činnosť jedného z veľkých reformátorov 20. storočia Rogera Douglasa. Bývalý novozélandský minister financií považovaný za architekta fundamentálnej hospodárskej reformy.Silná regulácia a centralizácia novozélandského hospodárstva a nevyhnutné štrukturálne reformy.Odstránenie umelých bariér a slobodný obchod ako hybné sily k prosperite.Zrušenie dane z obratu a jej nahradenie jednotnou DPH. Nový daňový systém považovaný za trhovo najkonformnejší. Odštátnenie a privatizácia. Striktná fiškálna a monetárna politika.