Postavenie Slovenska v medzinárodnom cestovnom ruchu - Močková, Martina
Vývoj cestovného ruchu na Slovensku v rokoch 1989 až 2002. Faktory vplývajúce na cestovný ruch. Národnostná skladba zahraničných turistov. Bilancia zahraničného cestovného ruchu na Slovensku. Podiel Slovenska na medzinárodných turistických príchodoch vo svete. Podiel Slovenska na príjmoch z medzinárodného cestovného ruchu vo svete.