Lanzarote - ostrov jedného muža - Capková, Alžbeta
Kanárske ostrovy - atraktívna turistická oblasť so zdravým životným prostredím a večnou jarou. Trinásť ostrovov v Atlantickom oceáne. Ostrov Tenerifa slávny čiernymi plážami a Gran Canaria zlatým pieskom. Lanzarote - krajina formovaná zemetraseniami a výbuchmi lávy. Pláž papagájov, smaragdové kráterové jazierko, ostrovček Graciosa - lákavé turistické oblasti ostrova. Umelec César Manrique a jeho obdivuhodné diela harmonizujúce s prírodou. Základné administratívne informácie o ostrove Lanzarote.