Ekonomika Indie: po váhavém startu impozantní nástup - Fárek, Jiří
Stručná rekapitulácia okolností a medzníkov hospodárskeho vývoja Indie. Identifikácia dlhodobo pôsobiacich rastových faktorov a prekážok. Východiská pre ďalšiu expanziu. Svetové ekonomické centrá a India - podiely na svetovom HDP, obchode a obyvateľstve v rokoch 2000 a 2003. India a Čína - rivalita a zbližovanie ekonomických systémov. Prognóza poradia najväčších ekonomík v roku 2050.