Zdaňovanie príjmov zo závislej činnosti vykonávanej rezidentmi SR a nerezidentmi SR - Valicová, Viera
Výklad o medzinárodnom zdaňovaní príjmov zo závislej činnosti. Aplikácia zmluvy o zamedzení dvojitého zdanenia. Určenie daňovej rezidencie rozhodujúcej pre stanovenie rozsahu daňovej povinnosti. Praktické uplatňovanie vnútroštátneho daňového predpisu platného na území SR. Pôsobenie zákona o pohybe cudzincov, zákona o službách zamestnanosti a Zákonníka práce v oblasti medzinárodného zdaňovania príjmov zo závislej činnosti. Osobitné ustanovenia pre občanov členských štátov EÚ. Zdaňovanie príjmov "europracovníkov ". Ilustračné príklady.