Komentár k pracovnej zmluve - Boškajová, Iveta
Pracovný pomer medzi zamestnancom a zamestnávateľom sa zakladá písomnou pracovnou zmluvou podľa ust. par. 42 zákona č. 311/2001 Z.z. Zákonník práce v znení neskorších predpisov. Podstatné náležitosti pracovnej zmluvy : druh práce, miesto výkonu práce, deň nástupu do práce, mzdové podmienky. Pravidelné náležitosti pracovnej zmluvy : výplatný termín, pracovný čas, výmera dovolenky, dĺžka výpovednej doby.