Mzdová funkce lidského kapitálu v procesu restrukturalizace české a slovenské ekonomiky - Hančlová, Jana
Cieľom príspevku je skúmanie vplyvu ponukovej strany práce na vývoj mzdovej sadzby v procese reštrukturalizácie českej a slovenskej ekonomiky v rokoch (1996-2000). Zameranie na Mincerovský model ľudského kapitálu, ktorý skúma vývoj relatívnej zmeny mzdovej sadzby v závislosti na pohlaví, vekovej a vzdelanostnej štruktúry. Analýza je v jednotlivých rokoch doplnená i vývojom mzdových profilov podľa veku a vzdelania. Modely ľudského kapitálu v ČR a SR.