Nový zákon o zdravotnom poistení - Mihál, Jozef
Nový zákon o zdravotnom poistení schválený 21.9.2004 Národnou radou SR (nahradzuje doterajší zákon č.273/1994 Z.z. o zdravotnom poistení) nadobudne účinok k 1.1.2005. Základné idey nového zákona týkajúce sa poistencov a platenia poistného. Verejné zdravotné poistenie a individuálne zdravotné poistenie. Štát ako platiteľ poistného. Sadzba poistného určená percentom z vymeriavacieho základu. Nový prvok v zákone o zdravotnom poistení : preddavok na poistné a ročné zúčtovanie poistného. Predpoklad novelizácie tohto zákona. Ilustračné príklady.