Zásady zpracování strategie území - Lednický, Václav
Tvorivý proces charakteru strategického plánovania, ktorý obciam umožňuje uskutočňovať ekonomické zmeny zlepšením schopnosti obstáť v konkurencii. V rámci strategického plánu sú identifikované rozhodujúce oblasti a stanovené realistické ciele, zámery a postupy. Strategický plán územného celku. Územné plánovanie. Stratégia území. Prírodná zložka území. Ekonomická zložka území. Sociálna zložka území.