Měření a analýza vývoje finanční výkonnosti odvětví a průmyslu v ČR na bázi ukazatele EVA - Dluhošová, Dana
Popis vývoja ekonomickej pridanej hodnoty vo vybraných sektoroch v Českej republike, v malej otvorenej ekonomike transformujúceho sa typu za obdobie 1997-2002. Charakteristika vybraných hodnotových ukazovateľov finančnej výkonnosti Ekonomická pridaná hodnota EVA a trhová hodnota MVA ako meradlá výkonnosti firmy. Výpočet ekonomickej pridanej hodnoty . Výpočet trhovej pridanej hodnoty. Vývoj ekonomickej pridanej hodnoty a vybraných ukazovateľov.