Bezpečnostná stratégia Slovenskej republiky po vstupe do NATO a EÚ - Nečej, Elemír
Vstup Slovenskej republiky do NATO a EÚ a s tým súvisiace nové bezpečnostné problémy. Oficiálne zverejnené dokumenty o bezpečnostnej stratégii Slovenska orientované na susedné štáty. Potreba prípravy bezpečnostnej stratégie SR ako reakcia na zmeny v bezpečnostnom prostredí a v bezpečnostnom postavení SR po vstupe do NATO a EÚ. Teoretická diskusia o nových výzvach a hrozbách. Bezpečnostná politika SR pri čelení hrozbám. Globálny terorizmus, poliferácia zbraní hromadného ničenia, medzinárodný organizovaný zločin ako kľúčové hrozby. Informačná vojna - potenciálna hrozba pre všetky zložky bezpečnostného systému SR. Bezpečnostno - politické záujmy SR po vstupe do NATO a EÚ.