Synergetická ekonomika - Prno, Ignác
Charakteristika súčasnej etapy rozvoja ekonomickej vedy. Využívanie modelov v ekonomike. Súčasná metodológia analýzy nelineárnych dynamických systémov sa sformovala do nového vedeckého smeru, ktorý sa nazýva synergetika. Táto interdisciplinárna veda je nacielená na odhalenie všeobecných princípov evolúcie a samoorganizácie zložitých systémov v rozličných oblastiach poznania na báze zostavenia a výskumu nelineárnych dynamických matematických modelov. Synergetika a synergetická ekonomika.