Konvent o budúcnosti Európy - Grešš, Martin, 1978-
Konvent o budúcnosti Európy bol prijatý 15. decembra 2001 na konferencii EÚ v Laekene. Tu sa stanovili otázky a témy, ktorými sa bude konvent zaoberať. Zasadanie a práca konventu budú prebiehať v troch fázach. Problémy konventu. Časový harmonogram zasadnutí konventu v roku 2002., zloženie konventu. Vznik Národného konventu na Slovensku, ktorý slúži ako základ pre vnútroštátnu diskusiu o budúcnosti EÚ. Hlavné témy prvých rokovaní.