Zahraničný obchod Slovenskej republiky na začiatku 3. tisícročia - Hoffmann, Pavel
Vývoj zahraničného obchodu Slovenska v rokoch 1997-2001.Jeho objem sa za posledných 5 rokov zdvojnásobil, avšak zdvojnásobilo sa aj pasívne saldo jeho obchodnej bilancie. Hlavnou prioritou Slovenska zostáva vstup do EÚ, ktorá je jeho najväčším obchodným partnerom.