Rozšírenie Európskej únie z pohľadu krajín V-4 - Horváth, Peter
Všetky varianty plánovaného rozšírenia EÚ v roku 2004 rátajú s krajinami V-4. Región strednej Európy v historickom priereze ako integrálna súčasť západnej civilizácie. Členstvo krajín V-4 v NATO /okrem Slovenska/. Problémy krajín V-4 v približovaní sa k štandardom EÚ.