BECKHAM jako samospasitelná značka ? - Votrubová, Andrea
David Beckham, futbalista Realu Madrid, a jeho geograficko-marketingová funkcia preniknúť medzi fanúšikov Ďalekého východu. Futbalové kluby nie len ako tímy, ale aj ako marketingové značky. Ekonomická politika Realu Madrid postavená na využívaní mien najlepších hráčov sveta. Nárast počtu fanúšikov a zároveň nárast spotrebiteľov výrobkov f. Nike, Adidas, Pepsi, Gillette. Konkurenčný boj firiem pri využívaní celebrít ako značky.