Rizikové faktory malých a stredných podnikov - Chodasová, Alena
Úspech a neúspech podnikania určujú tri kategórie rizika. Ekonomické riziko, odvetvové riziko a riziko spojené so samotným podnikaním, ktoré sa môže nazývať riziko firmy. Pôsobenie vonkajšieho a vnútorného rizika ako zdroja neúspechu firmy. Päť základných spôsobov merania rizika: Prerušenie vlastníctva podniku. Prerušeni fungovania podniku. Bankrot. Predchádzanie ďalším stratám. Neschopnosť mať úspech. Analýza príčin neúspechov malých a stredných podnikov.