Fundraising - podstata a uplatňovanie v neziskových organizáciách - Majdúchová, Helena, 1963-
Definovanie pojmu fundraising ako starostlivo naplánovanú, organizovanú a strategicky orientovanú činnosť neziskových organizácií s cieľom identifikovať, pritiahnuť a získať zdroje na uspokojenie určitej potreby. Výsledkom tohto procesu je získanie nevyhnutných finančných prostriedkov, vecných, či majetkových zdrojov alebo pomoci. Fundraising je predovšetkým vytváranie vzťahov s konkrétnymi subjektami. Fundraisingový proces.