Rast podniku a možnosti jeho hodnotenia - Neumannová, Anna
Hodnotenie rastu podniku viacerými spôsobmi ma základe ukazovateľov prezentovaných vo fyzickom a peňažnom vyjadrení, ako aj na základe modelov. Chyrakteristickými ukazovateľmi vo fyzickom vyjadrení sú predovšetkým počet zamestnancov a objem produkcie. Za najdôležitejšie ukazovatele rastu podniku v peňažnom vyjadrení sa považujú zisk a obrat podniku. Vzorec pre kvantifikáciu rastu podniku. Modelovanie rastu podniku. V podmienkach trhovej ekonomiky sa hovorí o modeli rastu manažérskeho podniku.