Vybrané otázky podnikateľského rozhodovania - Zwiebová, Darina
Rozhodovanie o vyradení zastaralých výrobkov z trhu a teda aj z výroby. Rozhodovanie o predĺžení životného cyklu/ spomalenie procesu zastarávania/. Rozhodovanie o vývoji nových produktov. Podnikateľský subjekt pri vývoji nového produktu musí uskutočniť: odhad očakávaného predaja, odhad výrobných nákladov, určenie finančného prínosu. Schéma progresívnosti technického riešenie produktu. Riziká, ktoré súvisia s vývojom nového produktu.