EU, hospodářská politika a demokracie - Juroška, Martin
Európska integrácia = hospodárska integrácia. Demokracia, vznik, základné črty. Moderný demokratický systém, charakterizovaný pomocou rozhodovacej teórie demokracie, ako ju formuloval Giovanni Sartori. Rada Európskej únie, Európska komisia, Európsky parlament z pohľadu demokracie.