Vliv úrokového diferenciálu na finanční účet platební bilance České republiky - Kouba, Luděk
Charakteristika postavenia Českej republiky v rámci medzinárodného pohybu kapitálu. Podrobnejší pohľad na štruktúru finančného účtu platobnej bilancie a na faktory ovplyvňujúce jeho vývoj. Posúdenie významu faktora úrokový diferenciál pre medzinárodný pohyb kapitálu medzi štandardnou trhovou ekonomikou a ekonomikou prechádzajúcou procesom transformácie /Európska menová únia a ČR/. Výrazný vplyv ostatných faktorov - tzv. rizika krajiny - na vývoj sledovaných sáld finančného účtu platobnej bilancie.